Κύριο περιεχόμενο

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Η εταιρεία μας εξυπηρετεί άμεσα ιδιώτες σε οικιακούς χώρους είτε συνολικά σε επίπεδο πολυκατοικίας είτε ατομικά σε διαμερίσματα – μονοκατοικίες. Οι εφαρμογές γίνονται είτε προληπτικά για την αποφυγή προβλημάτων από παράσιτα, είτε θεραπευτικά για να απαλλαγείτε από ήδη υπάρχοντες πληθυσμούς εντόμων, τρωκτικών ή άλλων επιβλαβών για τη δημόσια υγεία μικροοργανισμών.
*****

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ


Η Green Eco αναλαμβάνει να εξυγιάνει κάθε είδους επαγγελματικό - δημόσιο χώρο επιβαρυμένο από παράσιτα – μικροοργανισμούς. Κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται μεμονωμένα για την επίτευξη της καταστολής του προβλήματος. Σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (επαγγελματικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας- διανομής τροφίμων και ποτών) κάθε εφαρμογή συνοδεύεται με τον εναρμονισμό των αρχών των προτύπων ασφαλείας τροφίμων ISO 22000 : 2005, με δημιουργία και διατήρηση - ενημέρωση φακέλου παρασιτοκτονίας. Επίσης σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος επιβάλλεται η μελέτη HACCP όπως ορίζει η νομοθεσία.
*****

ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ


Απεντόμωση είναι η εφαρμογή που λαμβάνει χώρα για την αντιμετώπιση εντόμων - ακάρεων. Λόγω της διαφοράς των συνηθειών των εντόμων, κάθε πρόβλημα επιδέχεται διαφορετικής μεθόδου αντιμετώπισης. Ανάλογα με τη φύση του προβλήματος επιλέγεται και η κατάλληλη μέθοδος αντιμετώπισης με τον εκάστοτε εξοπλισμό. Πολλές εφαρμογές γίνονται με τοποθέτηση gel σε σημεία ανάπτυξης ή συνάθροισης των εντόμων, ενώ άλλες γίνονται με ψεκαστήρες χαμηλής ή υψηλής πίεσης. Επίσης, εφαρμογές λαμβάνουν χώρα με χρήση της μεθόδου της ψυχρής ή θερμής εκνέφωσης. Τέλος, μέτρο πρόληψης ενάντια σε έντομα είναι η προσθήκη φερομονικών ή ηλεκτρικών εντομοπαγίδων (ιδιαίτερα σε χώρους επεξεργασίας και διανομής τροφίμων). Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται κατά τις εφαρμογές μας ανήκουν στις χημικές ομάδες των πυρεθρίνων (δραστικό συστατικό προερχόμενο από το διαδεδομένο φυτό χρυσάνθεμο Chrysanthemum cinerariaefolium, το οποίο αποτελεί σήμερα βιομηχανικά καλλιεργούμενο φυτό προκειμένου να ληφθούν από αυτό οι πυρεθρίνες) και των νεονικοτινοειδών (ενώσεις που προσομοιάζουν στην φυσική νικοτίνη).
*****

MΥΟΚΤΟΝΙΕΣ


Μυοκτονία είναι η εφαρμογή για την αντιμετώπιση των τρωκτικών. Σε εφαρμογές μυοκτονίας γίνεται έλεγχος - επιθεώρηση του προσβεβλημένου χώρου για την διαπίστωση του προβλήματος. Η καταστολή των πληθυσμών γίνεται με χρήση μυοκτόνων δολωμάτων, ή με χρήση μηχανικών παγίδων πάντοτε με τρόπο ώστε να μη πληγούν οργανισμοί μη στόχοι όπως τα κατοικίδια ζώα. Τα μυοκτόνα δολώματα που χρησιμοποιούνται είναι διαφόρων τύπων (μορφή κέρινων κύβων και πάστα σε μορφή tea-bag) και δρουν στην πηκτικότητα του αίματος των τρωκτικών. Εφαρμογές μυοκτονίας γίνονται και προληπτικά για την προάσπιση χώρων για το ενδεχόμενο προσβολής από τρωκτικά.
*****

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ


Απολύμανση είναι η εφαρμογή εναντίων μικροβίων - μικροοργανισμών. Γίνεται με χρήση απολυμαντικών (φέρουν την άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων) σε χώρους επιβαρυμένους από μικρόβια. Στην κατηγορία της απολύμανσης υπάγεται και η απόσμηση ενός χώρου. Μετά από την εφαρμογή απολύμανσης σε έναν χώρο το μικροβιακό φορτίο μειώνεται και ο χώρος αυτός εξυγιαίνεται αποκτώντας μια αίσθηση φρεσκάδας. Με την απολύμανση καταπολεμούμε βακτήρια, άλγη, μύκητες και ιούς.
*****

ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ ΦΙΔΙΩΝ


Τα ερπετά ξεκινούν τη δραστηριότητα τους από τις αρχές της άνοιξης. Η εργασία για την απώθηση των ερπετών γίνεται δημιουργώντας ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τα ερπετά με σκευάσματα που προορίζονται για αυτή τη χρήση. Έτσι δημιουργώντας μια ζώνη απώθησης αποτρέπουμε τα ερπετά να προσεγγίσουν το χώρο που θέλουμε να προστατεύσουμε.
*****

ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ ΠΤΗΝΩΝ


Συχνά διάφορα πτηνά στο αστικό περιβάλλον προσεγγίζουν και συναθροίζονται σε περιοχές όπως μπαλκόνια, με αποτέλεσμα να γίνονται ενοχλητικά για τους ανθρώπους είτε λόγω της φυσικής παρουσίας τους είτε λόγο των φθορών που προκαλούν σε κτηριακές εγκαταστάσεις. Η απώθηση τους γίνεται με τοποθέτηση ακίδων ή διχτυών ή με χρήση άλλων οπτικοακουστικών μέσων.
*****

FUMIGATION


Fumigation είναι η εφαρμογή με χρήση αέριων βιοκτόνων. Αφού παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας γίνεται εφαρμογή αερίων εναντίων εντόμων ή τρωκτικών. Η μέθοδος είναι ιδανική για αντιμετώπιση παρασίτων αποθηκευμένων τροφίμων ή σπόρων αλλά και ξυλοφάγων εντόμων. Το υποκαπνιστικό που χρησιμοποιείται είναι η φωσφίνη (ισχυρό δηλητήριο που δρα στο αναπνευστικό των παρασίτων). Κατά την εφαρμογή φωσφίνης η δραστική ουσία από στερεά μορφή εξαχνώνεται, αποκτά αέρια μορφή και απλώνεται στο χώρο που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Σε αυτή τη κατηγορία κατατάσσονται και τα καπνογόνα, που χρησιμοποιούμε ενάντια σε έντομα.

Βιολογικές εφαρμογές

Απολύμανση – Aπεντόμωση στρώματος

Με την χρήση ειδικής συσκευής παραγωγής υπέρθερμου ξηρού ατμού (180 ο C ) διενεργούμε απολύμανση στρωμάτων. Επίσης η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην καταπολέμηση εντόμων που συναθροίζονται και φωλιάζουν σε στρώματα (κοριοί ακάρεα κ.λπ.). Η μέθοδος είναι βιολογική και το δωμάτιο το οποίο εφαρμόζεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα.